Jurnal de (pre)sesiune!

Un articol de Costin-Alexandru Jalbă

Pe Facebook anunțam că vreau să mă țin de un proiect în această sesiune. Momentan încep lejer, sper să mă pot ține de această idee și când voi ajunge mai “adânc” în sesiune.

La Unibuc nu a început încă sesiunea. Începem pe 20 cu primul examen. Tot pe 20 sau poate pe 21 vreau să postez și primul articol oficial din seria “Jurnal de Sesiune”, care să descrie săptămâna de dinainte de examen.

Mi-am făcut și un Sheet ca să înregistrez cât mai exact aspecte pe care probabil le-aș uita după o săptămână. Bineînțeles, evenimentele ieșite din comun o să le păstrez în minte.

Îți pun și ție o copie a documentului în format Excel la finalul acestui articol.

Revenind. Pe 09.10.2021 am dat primul examen. Mă rog, ei îi zic colocviu, dar tot aia e: Dreptul Mediului. Un fel de combinație între educația tehnologică din generală, științele naturii și juridic. Dar nu zic, sunt și câteva lucruri interesante. Toți profesorii de la seminar ne ziceau anii trecuți că o să învățăm despre balene. Nu am găsit nicio balenă și am citit tot cursul… Cine știe ce mediului făceau ei acum câțiva ani.

Am început să învăț miercuri, am continuat joi și am terminat vineri cu o recapitulare completă a cursului plus niște grile, dar pe care le-am făcut degeaba, că alea de la examen au fost mult mai ciudate. Am ieșit câteva ore în fiecare zi, că vorba aia, doar nu ne închidem deja în casă, nici nu a început sesiunea propriu-zisă.

În fine, ca să fiu sincer cu tine, articolul ăsta de acum e mai mult o prezentare a proiectului “Jurnal de Sesiune”, din astea 3 zile pentru mediului neavând prea multe povești interesante. Pe lângă asta, mai este și ca să te invit să scrii acest articol alături de mine, poate facem o comparație mișto la final ca să vedem în ce stil abordează fiecare sesiunea.

Îți las aici Sheet-ul pe care l-am făcut, ca să urmărim aceeași structură. Evident, poți scrie orice altceva în plus, că este vorba despre un sentiment, un eveniment, nu contează, make it personal!

Mi-l trimiți pe mail la studreptblog@gmail.com și îl public cât de repede se poate pe blog. Poate să fie ori pe toată sesiunea, ori, așa cum plănuiesc eu să îl fac, pe săptămâni
(+- o zi sau două)

Și dacă tot se apropie sesiunea, aruncă un ochi și peste articolul ”5 sfaturi pentru o sesiune reușită”


StuDrept Blog este un blog dedicat tuturor studenților la Drept. Trimite-ne articolul tău la adresa de email: studreptblog@gmail.com

Distribuie articolul dacă ți s-a părut interesant.

ABONEAZĂ-TE PRIN EMAIL PENTRU A PRIMI NOTIFICARE DESPRE CELE MAI NOI ARTICOLE ȘI EVENIMENTE!

AUTOR: Costin-Alexandru Jalbă, Facultatea de Drept, Unibuc, Anul III

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x