Despre eBook-ul ”Studentul la Drept. Anul I” și sneak peek!


Un articol de

Costin-Alexandru Jalbă


Pasiunea pentru scris s-a extins mai departe de limitele blogului. Iubesc ceea ce fac și sper să o fac pentru mult timp de acum. Poate blogul nu este citit de mii de oameni, însă simplul fapt că putem aduce o schimbare în viața celor care ne citesc este minunat!

De ceva timp lucrez la un proiect de suflet, un eBook despre experiența de la Drept din primul an. Am scris sincer și fără perdea, în afară de numele cenzurate din motive lesne de înțeles. Cartea este încă în lucru, sper să fie gata într-o lună-două. Până atunci, aș vrea să vă ofer un fragment și să vă povestesc despre posibilitatea de a citi mai mult pe Patreon-ul StuDrept!

Iată câteva fragmente din carte:

Când m-am trezit pe 1 octombrie de dimineață eram asaltat de zeci de sentimente: fericire, curiozitate, teamă, nesiguranță. Am trecut prin toate stările în timp ce mă pregăteam pentru prima zi de facultate. M-am îmbrăcat frumos, la costum, păcat că îl luasem cam mare și m-am dus la ușa de lângă, știind deja că o să merg la deschidere cu Miruna, Andreea și X.

Am ajuns în fața facultății din spatele ei, unde era căminul, și ne-am uitat la scările din față, pline de studenți care își făceau poze. ”Ce stupid să-ți faci poză în fața unor scări” mi-am spus eu, ”trebuie să am și eu una” mi-am spus tot eu. Ce? E o tradiție, ok? Dacă începeam anul III fizic probabil că îmi făceam din nou poză la scări, măcar așa, de before and after.

Am ajuns în Aula Magna, sala aia impunătoare, extrem de mare și cu aromă de anii 80. Decanul de atunci, domnul Baias, ne-a ținut un discurs frumos de încurajare și ne-a spus că vom avea parte de cei mai frumoși ani din viață. Eram fericit să aud asta, deja îmi plăcea schimbarea de peisaj pe care o aducea statul în București. 
Extras din Capitolul III – ”Prima săptămână”


V-am povestit deja că obișnuiam să ne comandăm mâncare chiar dacă mai aveam de acasă. Ei bine, cred că prin decembrie, am dus acest lucru la un alt nivel. Nu ne-am comandat, ci am mers pe jos până la Carrefour Orhideea, undeva la jumătatea drumului dintre Drept și Politehnică. Mă rog, mai aproape de Poli, detalii. Am mers la Carrefour cu gândul că o să explorăm puțin, cu gândul că o să ne luăm niște bere și niște chipsuri. Bonul a fost de aproape 300 de lei. Căruțul se tot umplea cu chestii din toate părțile. Andreea și Miruna erau în febra cumpărăturilor, iar eu stăteam lângă căruciorul de cumpărături și mă întrebam dacă merită punga aia de alune de patru lei. Au venit de la zona de carne cu un pachet frumos de tobă de 40 de lei/kg. Erau foarte entuziasmate, deși niciunul dintre noi nu se dă în vânt după tobă, dar ele au zis că au simțit că trebuie să îl cumpere. Cine sunt eu să mă iau de această dorință? M-am strâmbat puțin, recunosc, dar am și mâncat, recunosc. 

Ca să ne întoarcem la cămin cu atâtea cumpărături, am făcut ce ar face orice student care tocmai a spart 300 de lei la Carrefour Orhideea: am chemat un Uber. S-a uitat puțin ciudat la noi, mai ales că aveam cinci pungi, 4 mai mici și una gigantică, dar nu a zis nimic. Le-a băgat prin portbagaj și apoi ne-a dus la cămin. Mă rog, la stradă, că nu putea să intre în curte. Drumul de la Uber până la cămin a fost un fel de mers al rușinii. Se uitau oamenii la noi de zici că organizam petrecerea de Crăciun pentru tot căminul. 
Extras din Capitolul V – ”Primul semestru”


Următorul examen este cel de la istoria statului și dreptului românesc, cunoscut drept ISDR. Cantitate imensă de materie și timp de pe 28 ianuarie până pe 3 februarie. Aici o să fie o secvență în care o să o laud pe Miruna pentru ajutorul pe care mi l-a acordat. O să pară mai degrabă tortură, dar în definitiv, e clar că m-a ajutat programul pe care l-a făcut pentru a reuși să acoperim toată materia într-un timp atât de scurt, program care a rămas în istorie drept ”programul mirunian” și care a mai fost folosit numai în cazuri extreme.
Extras din Capitolul VI – ”Prima sesiune”


Dacă îți place ce ai citit până acum, sper să îți placă întregul eBook atunci când va fi gata. Dacă vrei să susții blogul StuDrept, chiar mai mult decât pe mine personal, pe Patreon este un capitol întreg, de 7 pagini, care se numește ”Karen vs. Manager” și care vorbește despre cel mai enervant moment din viața mea: cearta cu mama lui X, una dintre colegele Mirunei de cameră…

Intră pe Patreon pentru a citi în avans acest fragment!

Câteva lucruri de știut:

  • eBook-ul va fi 100% gratuit la lansare. Patreon sau donațiile de pe studrepblog.com/sustine sunt pentru a sprijini proiectul și echipa StuDrept!
  • Poți alege să donezi pe pagina indicată mai sus și la orice donație de cel puțin 2 euro o să primești pe adresa de email folosită, capitolul ”Karen vs. Manager”!
  • Dacă te abonezi pe Patreon o să postăm la fiecare două săptămâni un nou fragment exclusiv din carte, precum și articole speciale și acces la drafturi.

Distribuie articolul dacă ți s-a părut interesant!
Dă scroll până la finalul paginii pentru butoanele de share!


StuDrept Blog este un blog dedicat tuturor studenților la Drept. Trimite-ne articolul tău la adresa de email: studreptblog@gmail.com


ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI PE MAIL CELE MAI NOI ARTICOLE!

Se procesează…
Super! Mulțumim pentru abonare!
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

2 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Miruna
Miruna
4 months ago

Cum e programul mirunian?:)))) și…când va fi gata ebook.ul?

trackback

[…] în parcarea de la facultate și ne întâlneam cu Andreea. Dacă ai citit fragmentele din carte (de pe site sau de pe Patreon), ai mai auzit de ea. Andreea este una dintre fostele colege de cameră și o […]

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x