Jurnal de Sesiune 2.0 – Familiei


Un articol de

Costin-Alexandru Jalbă


Am ajuns la penultimul examen și deci penultimul articol din seria Jurnal de Sesiune 2.0. Mulțumesc că îl citești și sper să te ajute, cel puțin psihologic.

Pentru acest examen au fost mult mai puține zile decât pentru celelalte, așa că a trebuit să ne mobilizăm și să acoperim multă materie în patru zile, pentru a mai lăsa o zi de recapitulare. Discutăm, așadar, despre perioada 16-20 iunie, plus examenul pe 21.

Ziua 1 – Miercuri, 16 iunie 2021

După ce am ajuns foarte târziu acasă cu o zi înainte (după examenul la succesiuni), dimineața a funcționat pe principiul ”fără alarmă”. Nu de alta, dar să simțim că am luat și noi o pauză. Am început să învățăm pe la ora 13:00 pentru că, de ce să te mint, cheful de sesiune a scăzut considerabil. Bine, nu că ar putea spune cineva că are chef de sesiune, dar înțelegi ce vreau să zic.Chiar dacă ne-am apucat târziu, am apucat să acoperim tot ce ne-am propus pentru această zi și să facem și scheme. Am ajuns să scriem un caiet întreg în patru zile, dar asta e altă poveste.

Am terminat pe la ora 22:00 și ne-am băgat la somn pe la ora 1:00. Am mai zis asta și în alt articol: motivul pentru care uneori mă culc târziu, deși ajung să dorm cam puțin, este acela că vreau niște timp pentru mine, niște timp în care să nu mă mai gândesc la facultate și examene.

Ziua 2 – Joi, 17 iunie 2021

Ne-am trezit la 08:30 și la 09:30 deja ne apucam de treabă. Am băut o cafea și am continuat cu materia programată, făcând în continuare scheme. Și ca idee, dacă m-ai văzut pe la facultate și te-ai gândit că ar trebui să mă tund, să știi că am fost și la tuns la ora 18:00 și apoi am ieșit puțin pentru că am reușit ca până la 17:30 să terminăm tot ce aveam programat.

Ziua 3 – Vineri, 18 iunie 2021

La ora 09:15 am ieșit din casă și am plecat cu Mihnea la spital. Au trecut trei săptămâni și a venit momentul să scape de ghips. Tijele o să mai stea acolo vreo nouă luni, dar important este că e pe drumul cel bun. Plecasem cu gândul că până la 10:30 mă întorc și mă apuc de învățat. Am ajuns la 13:30 acasă…. Da, se pare că a fost o dimineață foarte aglomerată pentru spitalul de pediatrie.

Am mâncat ceva foarte rapid și m-am apucat de treabă. Deși am insistat să înceapă fără mine, Miruna a vrut să mă aștepte. Mereu am învățat împreună, deci recunosc că și mie mi s-ar fi părut ciudat să nu fim la aceeași parte a materiei.Am terminat ce aveam programat destul de târziu, dar am terminat, deci pot spune că sunt mulțumit, dată fiind situația specială în care ne-am aflat în această zi.

Evident, nu am mai avut timp și de ieșit. Măcar am profitat de timpul în care am stat în mașină și am scris destul de mult la articolul pe care vi l-am promis: fazele procesului penal.

Ziua 4 – Sâmbătă, 19 iunie 2021

Ultima zi de învățat și schematizat materia. Au rămas ceva mai puține pagini decât în zilele anterioare, ceea ce ne-a permis ca pe la ora 18:00 să ieșim puțin și să luăm o gură de aer. Am prins și un curcubeu foarte mișto în parcarea de la Auchan (da, e cel mai bun loc în care să spui că ieși la aer fără să iei contact cu prea multe persoane):

Am zis noi că e semn bun. Examenul ne-a dovedit că ne-am înșelat, dar până la urmă, un curcubeu e un curcubeu, indiferent de vârstă.

Când am ajuns acasă, am început să lucrez la acea serie FUN cu ”Infracțiuni în filme/seriale” despre care am vorbit pe Instagram. Evident, nu vă spun de acum cu ce am început, dar pot să vă dau un hint: este serial.

Ziua 5 – 20 iunie 2021

Ziua de recapitulat. V-am spus că prefer să am două zile de recapitulare, dar cum acest examen a venit destul de rapid, nu aveam decât una la dispoziție. Ne-am trezit la ora 08:00, deși inițial plănuiam 07:30 (nu, mulțumesc, nu sunt deloc o persoană matinală).

Am început să recapitulăm pe baza schemelor făcute în cele patru zile de dinainte, iar după fiecare capitol, am făcut și niște grile și mini-spețe. Vezi doamne, așa dă și la examen și trebuie să fim pregătiți pentru acest stil de întrebări.

Am trecut prin toată materia și am făcut și grilele și mini-spețele de la fiecare capitol. Am terminat undeva pe la 20:30 și am zis că e suficient. Am închis toate materialele și, după pregătirile tipice de dinainte de examen, m-am întins în pat ca să mă uit pe YouTube. În caz că ești curios, m-am uitat la asta: FINE, I’ll React to Famous Film Corpses

Ziua examenului – 21 iunie 2021

A venit și ziua examenului. Ne-am propus să plecăm ceva mai devreme decât am făcut-o la succesiuni, pentru că atunci am ajuns cam la limită, cu 20 de minute înainte să înceapă examenul. La ora 11:40 ieșeam din Ploiești și la 12:50 deja eram în parcarea facultății. Am mers să ne luăm un suc de la benzinăria de lângă și am mai stat afară până pe la și 30.

Ne-am dus în facultate și pe drum spre baie am dat de ghemul ăsta:

Băi, în viața mea nu am văzut un pisoi atât de mic. Era și foarte iubitor, părea fericit că vorbeam cu el. S-a întins pe piciorul Mirunei ca să îl ia în brațe și a început să toarcă. Nu știu cum îl/o cheamă, dar putem să îi spune ”pui de Restanță” (Restanță, aka Norocel este o pisică faimoasă printre studenții de la Drept UB, mai ales pentru cei care învățau în sala 27 înainte de pandemie)

După vreo 10 minute am mers în sală și am stat pe acolo până la începerea examenului. Nu are rost să vorbesc despre subiecte, dar pot spune că au fost extrem de grele și că cea mai bună parte a acestei zile a fost pisoiul. A fost mult mai greu decât mă așteptam și, cu riscul de a fi calificat drept panseluță, pot spune că nejustificat. Oricum, a trecut și ăsta și a mai rămas unul singur: comercialul.

Concluzie

Au fost câteva zile de foc, în care am tras foarte mult de noi, în care am învățat ore întregi. Este puțin frustrant că la final a fost atât de nașpa, dar important este că am trecut și de ăsta și că suntem împăcați cu efortul pe care l-am depus.

Cât despre puiul de restanță, când am ieșit de la examen nu l-am mai găsit acolo unde era inițial, dar sunt convins că primește tratament foarte bun de la oamenii din facultate. Cu toate astea, cine știe, poate vrea cineva să îl ia acasă. Mie îmi venea să îl bag în buzunar și să mă duc cu el la examen. Poate așa îmi purta noroc…

Încep să mă simt din ce în ce mai obosit și mai enervat de tot ceea ce înseamnă sesiune, dar este o fază clasică a acestei perioade. Începi în forță, plin de energie, și termini întrebându-te de ce naiba te-ai băgat singur în așa ceva… Merită, să nu uiți!

Stay safe și baftă în continuare!

Toate articolele din seria Jurnal de Sesiune.


Distribuie articolul dacă ți s-a părut interesant!
Dă scroll până la finalul paginii pentru butoanele de share!


StuDrept Blog este un blog dedicat tuturor studenților la Drept. Trimite-ne articolul tău la adresa de email: studreptblog@gmail.com

DONEAZĂ PENTRU STUDREPT
Conținutul nostru este gratuit, însă ne poți ajuta să facem lucruri și mai mari și poți susține atât proiectul, cât și echipa. Află mai multe pe butonul de mai jos sau dă scroll până la finalul acestei pagini!


Acum te poți abona și pe Telegram: t.me/studreptblog

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI PE MAIL CELE MAI NOI ARTICOLE!

Se procesează…
Super! Mulțumim pentru abonare!

Lasă-ne un Feedback!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x