Jurnal de Sesiune 2.0 – Comercialul

Timp estimat de citire: 9 minute


Un articol de

Costin-Alexandru Jalbă


Am ajuns și la ultimul articol din seria Jurnal de Sesiune 2.0… A fost o experiență cel puțin interesantă, dar cu siguranță obositoare.

Hai să vorbim despre ultimul examen, cel la Drept Comercial. Obligațiile de pe 28 iunie. A fost o săptămână de pregătire destul de liniștită, dar ultimele două zile, cele de recapitulare, au fost cele mai grele. Și nu din cauza materiei, ci din cauza lipsei de chef care se instalează când ești la o aruncătură de băț de finalul sesiunii.

Ziua 1 – Marți, 22 iunie 2021

Fiind prima zi, și având destule la dispoziție, ne-am apucat ceva mai târziu de lucru, undeva pe la ora 11:30 – 12:00. Am parcurs o parte din materie pe baza unui curs, în timp ce așteptam cu nerăbdare să ajungă cartea profei. Da, am comandat-o pe 21 iunie, pe la ora 21:00 și speram să vină cât mai curând.

Pe seară, după ce am ieșit puțin în oraș cu Miruna, m-am apucat de editarea articolului cu fazele procesului penal și m-am chinuit să găsesc o poză potrivită pentru el. Încă nu sunt sigur dacă e cea mai bună, dar măcar am ales ceva.

Ziua 2 – Miercuri, 23 iunie 2021

A doua zi de comercial. Am continuat din cursul pe care îl aveam și ne-am făcut iar tone de scheme (30 de file). Cum cartea nu a venit nici azi, deși așa speram, după ce am terminat de trecut prin partea programată, am ieșit puțin în oraș. Am fost la mall și am prins cea mai mare ploaie pe care am văzut-o vreodată. Am ajuns să stăm până la 21:00 înăuntru pentru că efectiv era imposibil să ajungi de la intrare la mașină.

Ăsta este momentul când începi să simți că te-ai săturat de sesiune și momentul în care îți spui că ”hai, încă puțin”. Noroc că nu a fost o cantitate mare de materie, pentru că randamentul a scăzut considerabil.

Ziua 3 – Joi, 24 iunie 2021

Am început dimineața cu o cafea și am continuat cu ce mai aveam programat Pe la prânz a ajuns și cartea mult așteptată. Mă rog, acum sincer să fiu, am cam dat banii degeaba pe ea, dar asta e, am luat-o pentru liniștea sufletească și pentru că are o copertă drăguță.

Pe seară m-am întâlnit cu Miruna ca să îi dau și ei cartea și m-am oprit să îi iau și cadoul mamei mele (ziua ei a fost pe 25 iunie). Ne-am mai plimbat puțin și apoi m-am întors acasă.

Ziua 4 – Vineri, 25 iunie 2021

După cafeaua de dimineață am continuat cu învățatul. De data asta din carte… adică ultimele două capitole. Mă rog, nu mă plâng, a fost okay. Pe seară ai mei au plecat la țară și m-am dus să o iau pe Miruna. Ne-am oprit să facem niște cumpărături și ghici ce, nu am mâncat nimic aiurea în acest weekend. Nu tu shaorma de berbecuț, nu Mc, nu nimic. O să vă arăt mai jos ce ne-am pregătit împreună.

Cum materia era terminată la acest punct, bineînțeles că ne-am permis să nu mai facem nimic în seara asta, urmând să începem cu recapitularea de sâmbătă. Așa că am deschis o sticlă de vin și am stat de vorbă până la ora 02:00.

Ziua 5 – Sâmbătă, 26 iunie 2021

Ne-am trezit undeva pe la 10, am băut o cafea, am mâncat ceva de dimineață și apoi ne-am apucat de recapitulat. Bine, prima zi de recapitulare e mai mult o zi de învățare, având timp suficient să stai pe fiecare pagină în parte și să memorezi aspectele importante.

Pe la 13:30 am zis că ne e foame și ne-am apucat de gătit. Ce a ieșit? Cotlet de porc și ciuperci pe grătar plus cartofi la cuptor. Da, arată ca niște cartofi prăjiți și sunt chiar mai buni! (plus că e o masă cu zero ulei)

Ziua 6 – Duminică, 27 iunie 2021

Ultima zi… Băi, am tras de noi în ziua asta… Ultima zi e întotdeauna grea. Ești cu un picior în vacanță, dar cu celălalt în sesiune. Deși nu mai ai chef deloc, nu ai ce face decât să treci din nou prin toată materia și să-ți pui la punct unele aspecte mai grele.

Asta am făcut și noi, până pe la ora 18:30. Bine, am mai avut o pauză de masă la fel de healthy, dar căreia nu i-am făcut poză pentru că îmi era foame: piept de pui pe grătar și salată.

În fine, după ce am terminat, am dus-o pe Miruna acasă, m-am întors, am stat de vorbă cu ai mei și m-am băgat la somn cu gândul că e ultima dată pentru ceva vreme în care îmi pun alarmă de dimineață.

Ziua examenului – Luni, 28 iunie 2021

M-am trezit pe la 09:30, am băut o cafea, am mâncat ceva și am continuat editarea articolului cu fazele procesului penal. Știam că vreau să îl public înainte de a pleca la București și am reușit. Uite și link: Fazele procesului penal – ce se întâmplă în cadrul unui proces?

Am plecat la 12:00 din casă și m-am dus să o iau pe Miruna. Pe la și 15 sau și 20 ieșeam din oraș. Am plecat cu vreme bună și cu un vibe foarte bun, știind că ăsta e ultimul examen. La 13:30 eram deja la facultate. Examenul a început la 15:00 și a trecut destul de rapid. După ce am terminat, mi-am aruncat ghiozdanul în portbagaj și am zis ”gata!”.

Am plecat din București pe la 17:00 și a fost mai puțin aglomerat decât mă așteptam. Ne-am oprit la Mc-ul ăla de la Otopeni pentru că salata de roșii pe care am mâncat-o la ora 10:00 nu a mai fost suficientă după atâtea ore.

Am ajuns acasă și deși am vrut să mă apuc de articol, am profitat de vacanță și m-am uitat la meci. Ah și m-am jucat și puțin Frostpunk – recomand, e mișto, dar și puțin stresant.

Concluzie

A fost o sesiune foarte obositoare. Bine, toate sunt, dar parcă asta a fost și mai și. Poate și pentru că ne-am întors la facultate și am dat fizic examenele. E o oarecare discrepanță între ce se predă online și ce se dă fizic, trebuie să recunosc, dar sunt destul de sigur că din toamnă totul o să fie fizic și deci back to normal. Ținând cont că urmează anul IV, nu-mi doresc nimic mai mult decât facultate în format față-în-față.

În fine, ce pot să mai zic: vacanță plăcută!

Toate articolele din seria Jurnal de Sesiune!


Distribuie articolul dacă ți s-a părut interesant!
Dă scroll până la finalul paginii pentru butoanele de share!


StuDrept Blog este un blog dedicat tuturor studenților la Drept. Trimite-ne articolul tău la adresa de email: studreptblog@gmail.com

DONEAZĂ PENTRU STUDREPT
Conținutul nostru este gratuit, însă ne poți ajuta să facem lucruri și mai mari și poți susține atât proiectul, cât și echipa. Află mai multe pe butonul de mai jos sau dă scroll până la finalul acestei pagini!


Acum te poți abona și pe Telegram: t.me/studreptblog

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI PE MAIL CELE MAI NOI ARTICOLE!

Se procesează…
Super! Mulțumim pentru abonare!
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x