11 martie 2022 – 2 ani de online

Un articol de

Costin-Alexandru Jalbă


Acum 2 ani, pe 11 martie 2020, Facultatea de Drept își închidea porțile și ne trimitea acasă într-o vacanță forțată până pe 31 martie 2020:

Cine ar fi crezut la acel moment că din bucuria unei vacanțe se va transforma în tragedia a doi ani de studiu în online.

Și ca orice chestie care îți face rău, online-ul s-a lipit atât de tare de tine încât perspectiva reluării activității față-în-față te sperie. Te-ai învățat comod, cu cana de cafea în poală, fără să te chinui cu metroul sau autobuzul, fără să îți pese dacă ai dat niște sos pe tricoul cu care mergi la curs.

Acum doi ani nici nu știam că zilele de dinainte de 11 martie vor fi ultimele zile normale din viața noastră. Dacă știam, probabil le trăiam altfel!

Îmi doream atât de mult să începem fizic, dar îmi doream în anul III, când puteam să mă bucur de socializare, nu acum, pe ultima sută de metri, învățând în fiecare zi pentru Licență.

Oricum, mă bucur că lucrurile se schimbă și sunt sigur că după ce mai trece o perioadă, lumea va reveni la normal. Sau cel puțin la ceva ce seamănă cu normalul de acum doi ani.

Am învățat multe în acești doi ani, în special despre propriul psihic. A fost un adevărat exercițiu de rezistență, din toate punctele de vedere. Pandemia nu s-a terminat, dar era cazul ca dintr-un punct să o încheiem dpdv social și să încercăm, cu riscurile aferente, să ne trăim viața și să ieșim din acest neant în care ne-am aflat timp de doi ani!

Peste două săptămâni, Facultatea de Drept ne așteaptă cu totul față-în-față. Acum sunt curios dacă va fi pregătită pentru revenirea la normalitate, după avantajele din mediul online.

Aștept să deschidă magazinul de la Dissescu pentru că cel mai dor în acești doi ani mi-a fost de un hotdog de acolo!

Distribuie pagina dacă ți s-a părut interesant!


StuDrept Blog este un blog dedicat tuturor studenților la Drept.
Trimite-ne articolul tău la adresa de email studreptblog@gmail.com


Susține și tu StuDrept Blog pe Patreon pentru content exclusiv și acces la draft-uri
sau printr-o donație unică!

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x