O femeie din Ploieşti care a spart un termometru cu mercur s-a ales cu dosar penal.

Un articol de

Costin-Alexandru Jalbă


Ați văzut cu siguranță știrea cu o femeie din Ploiești căreia i-a fost deschis dosar penal pentru trafic de substanțe toxice după ce a spart un termometru cu mercur.

Majoritatea știrilor se opresc aici, mai ales că sunt și “preluate” identic pentru a scrie o știre în 5 secunde.

Ce nu spun știrile sunt următoarele lucruri:

1. Mercurul este o substanță toxică, periculoasă și interzisă la comercializare, în orice cantitate. Din acest motiv nu se mai găsesc nici termometre cu mercur.

2. “Traficul de produse sau substanțe toxice” este denumirea infracțiunii de la art. 359 Cod Penal. Între elementele acestei infracțiuni se află și “deținerea” de substanțe toxice.

Fac mențiunea asta pentru că am văzut comentarii care dau cuvântului “trafic” sensul faimos, gen trafic de droguri. Această comparație evident că transformă fapta din speța noastră într-o chestie și mai stupidă.

3. Sesizarea organelor de urmărire penală se face în mai multe moduri. În speța de față, cel mai probabil au fost sesizați prin procesul-verbal de constatare întocmit de Poliție.

Deschiderea dosarului penal este obligatorie, ținând cont că mercurul este o substanță toxică, iar cineva îl avea în casă.

Procedura va conduce cel mai probabil la clasarea dosarului de către procuror pentru că nu a fost săvârşită cu vinovăţia prevăzută de lege, dacă nu cumva există și alte detalii, necunoscute la acest moment.


Dacă îți place această postare, dă-i un share și lasă un comentariu!
(ai aceste opțiuni la finalul paginii)

Poți susține financiar inițiativa noastră chiar aici:0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x