Ai voie să mergi cu animalul de companie pe plajă!

Un articol de

Costin-Alexandru Jalbă


Președintele României a promulgat, pe 17 martie, legea de modificare și completare a OUG 19/2006 privind utilizarea plajei Mării Negre și controlul activităților desfășurate pe plajă!

Această lege permite stăpânilor de animale de companie să meargă pe plajă alături de acestea!

Legea prevede totuși și câteva condiții:

  • Accesul persoanelor fizice însoțite de animale de companie, pe plajele litoralului Mării Negre utilizate în scop turistic, este permis oricând în afara sezonului estival.
  • Pe durata sezonului estival, accesul persoanelor fizice însoțite de animale de companie, pe plajele litoralului Mării Negre utilizate în scop turistic, este permis numai cu acordul operatorilor de plaje, în condițiile de la punctul de mai jos!
  • Accesul cu animale de companie pe plajele litoralului Mării Negre utilizate în scop turistic este permis indiferent de perioada din an, cu condiția ca animalele de companie să fie ținute în zgardă sau ham și lesă.
  • Posesorii de animale de companie au obligația de a deține asupra lor pungi pentru strângerea dejecțiilor produse de acestea, de a curăța zona respectivă și de a le arunca la gunoi.

Practic, operatorii de plaje au obligația legală de a-ți permite accesul cu animalul de companie, dar trebuie să ai cu tine pungă, ham (/zgardă) și lesă.

Un aspect interesant este că indiferent de perioada din an, câinii din dotarea M.A.I. și cei utilitari ai persoanelor cu dizabilități, au acces pe plajă fără a fi nevoie de acordul operatorilor de plaje.

La ce amenzi să te aștepți dacă încalci noile reglementări!

  • Constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 100 de lei la 1.000 de lei nerespectarea de către persoanele fizice a obligației de a ține animalele de companie în zgardă sau ham și lesă pe toată perioada prezenței pe plajele litoralului Mării Negre utilizate în scop turistic.
  • Constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 1.000 de lei la 10.000 de lei nerespectarea de către persoanele fizice a obligației de a strânge dejecțiile produse de animalele de companie pe plajele litoralului Mării Negre utilizate în scop turistic, de a curăța zona respectivă și de a le arunca la gunoi.

Ce spui despre această modificare legislativă? Lasă-ne un comentariu!

Distribuie pagina dacă ți s-a părut interesant!


StuDrept Blog este un blog dedicat tuturor studenților la Drept.
Trimite-ne articolul tău la adresa de email studreptblog@gmail.com


Susține și tu StuDrept Blog pe Patreon pentru content exclusiv și acces la draft-uri
sau printr-o donație unică!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x