Restaurantele trebuie să afișeze valorile nutriționale în meniu. Ordin ANPC.


Un articol de

Miruna Ivan


Din 20 decembrie, toate restaurantele din țară vor trebui să afișeze pentru fiecare produs din meniu, pe lângă ingredientele folosite, valorile nutriționale și aditivii.

Astfel, când vă veți comanda un anumit produs, veți putea ști atât câte calorii are, cât și informații privitoare la cantitatea de grăsimi saturate, sare, zahăr sau existența E-urilor.

Această schimbare vine în urma Ordinului ANPC nr. 201/2022, ordin ce a fost adoptat în scopul unei mai bune informări a consumatorilor, pentru ca aceștia să ia în cunoștință de cauză decizia de a procura un anumit fel de mâncare, așa cum o pot face când cumpără dintr-un supermarket.

Conform prevederilor legale, informațiile trebuie să fie înscrise într-un loc vizibil, ușor accesibil, lizibil, de neșters și care să nu fie ascunse de alte materiale scrise sau fotografice.

De asemenea, aceste modificări se vor aplica și în cazul livrărilor la domiciliu, în cadrul site-ului de pe care se comandă produsele, astfel încât clienții să vadă aceste informații înainte de livrare.

Noi considerăm că o astfel de schimbare este bine-venită, contribuind la o alegere mai sănătoasă a alimentelor pe care le consumăm.

Tu ce părere ai despre această obligație?


Distribuie pagina dacă ți s-a părut interesant!


StuDrept Blog este un blog dedicat tuturor studenților la Drept.
Trimite-ne articolul tău la adresa de email studreptblog@gmail.com


Susține și tu StuDrept Blog pe Patreon pentru content exclusiv și acces la draft-uri
sau printr-o donație unică!

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

1 Comment
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Nutrimeniu
9 months ago

Cei de la ANPC au anunțat că amână până pe 15 martie termenul de implementare al ordinului. 
Pentru cei interesați noi am creat o aplicație care să scurteze timpul de calcul al valorilor necesare pentru restaurante. O puteți găsi pe https://nutrimeniu.ro

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x